Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

VLOG: Ik ben doof en spreek drie Nederlandse talen. Huh?!

Oké, als ik zeg dat ik drie Nederlandse talen spreek, dan heeft dit misschien een inleiding nodig. Maar wat eigenlijk veel leuker is om te vertellen: er staat een nieuwe vlog online. Vandaag vertel ik dus alles over de drie Nederlandse talen die ik spreek. Ben je benieuwd? Dan zou ik je aanraden om mijn vlog te bekijken.

Vlog: doof zijn en drie Nederlandse talen spreken

Eigenlijk is het best wel tof om te kunnen zeggen dat je drie Nederlandse talen spreekt. Hoewel NGT nog niet officieel is erkend, is het wel een taal. Namelijk de taal van de doven. Van ons dus. Volgende week staat er weer een nieuwe vlog online. Tot die tijd: heb geduld en geniet van de artikelen die de komende week online komen. Oh ja, heb je het duimpje al omhoog gedaan op mijn kanaal? 

Sofie

Hoi, ik ben Sofie van Sproetjespost. Ik ben doof en gek op taal. Als taalliefhebber was het oprichten van Sproetjespost een logisch vervolg. Het online plaatsen van artikelen zie ik als een vorm van digitale post, in combinatie met mijn sproetjes kwam ik zo uit op de naam van mijn blog. Op Sproetjespost vind je mijn liefde voor het schrijven terug. De artikelen worden verdeeld onder vier pijlers: Persoonlijk, Lifestyle, Mindfulness en Deafinitely. Veel plezier!

20 thoughts on “VLOG: Ik ben doof en spreek drie Nederlandse talen. Huh?!

 1. Wauw wat Interesant. Vind het mooi hoe jij zo vloeiend due gebaren spreekt. Mijn vriend is slechthorend, en wij willen ooit ook gebarentaal leren, je weet namelijk nooit hoe snel oren achteruit gaan.

  1. Gaaf dat je gebarentaal gaat leren. Het is inderdaad handig als je vriend slechthorend is. En zo is dat, het kan van de ene dag op de andere dag helemaal anders gaan. En dan is gebarentaal kunnen een goede back-up. Dankjewel voor je reactie!

 2. Hoi Sofie,
  wat een onwijs leuke blog én vlog! En goed uitgelegd allemaal! Een van mijn vriendinnen is ook doof. Ik zal haar eens naar jouw blog verwijzen! Ik ga hier vaker terugkomen in ieder geval!

  1. Wat leuk, Carlijn, dat je vaker terug gaat komen. Dat vind ik heel leuk om te horen. En wat grappig dat een van jouw vriendinnen ook doof is. Tof dat je haar hierop gaat wijzen! 😀 Lief. Dank je wel!

 3. Hoi Sofie! Leuk dat jij zo video’s maakt! Heel uniek, geloof ik, want ik heb het nog nooit gezien! En zo leer ik ook eens iets bij! Ik ben op je geabonneerd!

  1. Dankjewel Xarifa, heel erg leuk! Ik zag inderdaad al een mailtje voorbij komen dat je je hebt geabonneerd op mijn kanaal. Supertof!

  1. Ik ben er inderdaad heel blij mee, want anders weet ik ook niet waar ik nu had gestaan. Als je gebarentaal prachtig vindt, dan kun je elke zondag je hart ophalen: ik probeer elke zondag een nieuwe vlog online te zetten.

  1. Hoi Sandra! Leuke vraag. Wij, de Nederlandse Doven, leren eigenlijk geen Engelse gebarentaal. Ook geen internationale gebarentaal trouwens. Dat is wel een dingetje inderdaad. Want dat moeten we dus zelf ontdekken en doen. Maar Engels hebben we gewoon als vak, net als jullie allemaal. Dus de geschreven Engelse taal inclusief de grammatica daarvan leren we wel gewoon 🙂

 4. Goedemorgen Sofie, wat heb je weer opnieuw duidelijk uitgelegd wat het verschil is tussen NMG, NGT en de gesproken taal. Leuk om je te volgen en ik zal nu wat vaker kijken op je site, hartstikke leuk!

  1. Dankjewel Annelies! Het was soms wel even nadenken van te voren wat wel of niet handig is om uit te leggen, het moet natuurlijk niet te complex worden 😛 En je bent altijd welkom op deze mooie blog. Leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.