Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
16 jul.

VLOG: Kun je muziek luisteren als je doof bent??

Als ik lekker muziek aan het luisteren ben, krijg ik vaak vragen van de mensen in mijn omgeving. Kán ik wel muziek luisteren? Doof zijn en muziek luisteren gaan, blijkbaar, niet echt samen als je een grote groep horende mensen zou moeten geloven. Als je doof bent, krijgen horende mensen vaak het idee dat wij (Doven) geen muziek kunnen luisteren of dat wij Doven muziek niet kunnen begrijpen. Tijd om daar dus even extra aandacht aan te besteden, want er moet één ding duidelijk zijn: muziek is op verschillende manieren te ervaren, of je nou horend bent of niet.

Vlog: Doof zijn en muziek luisteren

Ik hoop dat je ook deze vlog weer leuk vond! Ik ben van plan om op deze manier door te gaan en begin het steeds leuker te vinden. Enne… Keep posted, want ik heb alweer een tof onderwerp in gedachten wat ook voor de horende wereld heel belangrijk en goed is om te onthouden als je een doof persoon ontmoet.


Reacties

 • Sandra Gosseling

  Thanks!

 • Super super leuke vlog! Echt genoten. Echt super leuk. Echt van genoten gewoon. En inderdaad ik vroeg me het af of je muziek kan luisteren. Super leuk en leerzaam! 😊

  • Sofie (Sproetjespost)

   Lief Isabel!!! 😀 En nu heb ik je hunkerende vraag beantwoord 😉 Mocht je nog andere vragen hebben, dan mag je ze altijd stellen hoor. Wie weet komt dat dan weer in een vlog.

 • Leuk vlog!
  Ik heb wel het geluid uit moeten zetten anders kon ik de ondertiteling niet volgen. Blijkbaar werkt het voor mij zo dat ik er niets van kan maken als tekst en geluid niet overeenkomen. 🙈 😁

  • Sofie (Sproetjespost)

   Dankjewel Daphne! En wat grappig, dat kan natuurlijk ook! Ik heb het natuurlijk ook dat als ik bv. (vals) ga zingen en tegelijkertijd iets moet lezen, dat ik dan soms ook ineens die leesteksten begin te zingen haha. Dus ik kan het me wel voorstellen, hihi.

 • Heyyy wat leuk! Ik ben sinds drie jaar zwaar slechthorend en leer nu gebarentaal. Dit gaat nog een beetje te snel voor mij, maar ik vind het tof dat je iets laat zien wat veel mensen niet weten 🙂 keep it up!

  • Sofie (Sproetjespost)

   Wat leuk dat je het tof vindt, Annet! En sinds drie jaar is nog niet zo lang dus. Goed dat je gebarentaal leert, dat is altijd handig. Enne… stapje voor stapje kom je er wel 😉 Dank je wel voor je leuke reactie!

 • Dag Sofie,
  Geweldig goed gedaan! Tof dat je je ervaringen met ons wil delen! Muziek is van en voor iedereen!
  Groetjes en tot binnenkort!
  Wendy

 • Leuk om eens te lezen hoe muziek nog meer ervaren kan worden! Het kan op zoveel manieren iets toevoegen aan iemands beleving. En de bijbehorende emoties kunnen ook op deze manier goed worden beleefd.