Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

VLOG: Hoe communiceer ik met mijn vriend?

Dat communiceren niet vanzelfsprekend is, begrijpen de meeste mensen inmiddels wel. Hoop ik althans. Maar hoe communiceer je eigenlijk met iemand die voor jou ontzettend belangrijk is, maar die niet doof is? Vandaag een nieuwe vlog mΓ©t een speciale gast! Dat wil je niet missen, gewoon niet.

Vlog: communiceren met mijn vriend

Ik hoop dat jullie het wederom een interessante vlog vonden. Dat is ook mijn doel: ik maak vlogs omdat ik het leuk vind om jullie te kunnen vertellen over alles wat ik meemaak of waar ik tegenaan loop. Op dit moment is dat vooral op gebied van doof zijn, gebarentaal en het hebben van een cochleair implantaat. Dus follow en abonneer je op mijn kanaal πŸ™‚

Sofie

Hoi, ik ben Sofie van Sproetjespost. Ik ben doof en gek op taal. Als taalliefhebber was het oprichten van Sproetjespost een logisch vervolg. Het online plaatsen van artikelen zie ik als een vorm van digitale post, in combinatie met mijn sproetjes kwam ik zo uit op de naam van mijn blog. Op Sproetjespost vind je mijn liefde voor het schrijven terug. De artikelen worden verdeeld onder vier pijlers: Persoonlijk, Lifestyle, Mindfulness en Deafinitely. Veel plezier!

11 thoughts on “VLOG: Hoe communiceer ik met mijn vriend?

 1. Heel leuk om te zien hoe jullie elkaar communiceren. Ik heb ook een horend vriendje. Wij communiceren in gebarentaal en Nederlandse gesproken taal. Maar mijn vriendje kan niet zo goed als jouw vriendje Wietse gebaren. Ik vind heel knap van Wietse dat hij zijn best doet om met jou te communiceren. Ik wens jullie veel geluk samen. πŸ™‚

  1. Wat een lieve reactie! Wat leuk om te lezen dat jullie ook in gebarentaal communiceren met elkaar. Elk nieuw gebaar is er één. Stap voor stap komt hij er vast ook wel, hihi.

 2. Echt super leuk dit! Ik heb zelf ook een horend vriend en voordat we elkaar hebben ontmoet heeft hij toevallig twee jaar eerder een gebarenstaalcursus van NMG geleerd bij het gebouw tegenover onze school, Guyot voor zijn stageplaats bij speciale onderwijs. Toen we elkaar ontmoetten, was hij alweer wat gebaren vergeten en hij heeft toen ook speciaal voor mij de gebarentaal opnieuw geleerd en opgepakt. Dit vind ik tot nu toe nog steeds heel bijzonder en speciaal dat hij het voor mij heeft gedaan. Nu kunnen wij met elkaar communiceren in drie verschillende talen communiceren: NGT, NMG of Nederlands gesproken taal.

  1. Inderdaad heel tof dat hij dat voor jou heeft gedaan en mijn vriend dit voor mij ook doet. En het is natuurlijk ontzettend belangrijk om te kunnen/mogen communiceren in je eigen taal. Al zijn er natuurlijk soms belemmeringen vanuit beide kanten. Toch is het feit dat hij dit gewoon doet heel tof.

 3. Superleuke vlog Sofie en ik vind het maar wat knap van Wietse dat hij al zoveel gebaren weet te gebruiken. Logisch dat het af en toe lastig is. En goed dat het botst dan en jullie sorry kunnen zeggen. Zo leer je elkaar ondertussen steeds beter.

 4. Hartstikke leuk en je mag trots op Wietse! Wat kan hij voor basis goed gebaren makenπŸ‘πŸ»
  En hij is ook leuk om te zien πŸ™ˆπŸ˜ƒ

  1. Dankjewel Cynthia! Superlief. Jaa ik vond het ook echt leuk dat hij wel even in beeld wilde komen haha. Hij vond het wel echt even ‘omschakelen’. Hij keek ook niet echt de camera in, maar soms erboven. Ik stond namelijk achter de camera, hahaha. Maar ik hoop wel stiekem dat hij dat vaker wil doen πŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.