29 okt.

VLOG: Hoe ga ik om met mijn doofheid?

Jeeej, het is eindelijk weer eens goed gelukt om op een zondag een vlog te publiceren. Ik vind het nog steeds zo leuk om te doen en stiekem vind ik het ook steeds leuker worden. Dat is natuurlijk wel zo handig als je een vlogger bent 😉 Vandaag staat mijn doofheid weer eens centraal. Ik vertel in de vlog van vandaag hoe ik omga met mijn doofheid.

VLOG: Hoe ga ik om met mijn doofheid?

Wat vond je van mijn vlog? Ik ben heel benieuwd naar je mening. Laat je het even weten?


Reacties

 • Yes! Op dit tempo kan ik het volgen, goed gedaan. En veel herkenbare verhalen over je communicatieproblemen (helaas), maar ook wat je er aan kan doen.

  • Sofie (Sproetjespost)

   Ik ga proberen het tempo aan te houden in al mijn volgende vlogs, haha. En ja. Het is soms een beetje té herkenbaar, helaas. Maar hey: we can do it! 😀

 • Zeker herkenbaar, punt erbij:
  Je krijgt ook frustratie van als je tolk nodig hebt, en je krijgt t niet en steeds verder zoeken.

  Verder duidelijk verwoord👍🏻

  • Sofie (Sproetjespost)

   Oh ja, hou op! Inderdaad. Het aantal beschikbare tolken in het Noorden wordt inderdaad steeds minder en minder. Dus je moet er soms echt op tijd bij zijn om een tolk te kunnen bemachtigen 🙁

 • Zo herkenbaar. In 48 jaar loop ik continue tegen zulke zaken aan. In jonge jaren, laat ik het zo zeggen anders voel ik me oud, waren er weinig mogelijkheden. En kon ik alleen maar afhankelijk zijn van anderen. Deze frustratie zit er bij mij goed in en daar worstel ik nu mee. Deze vlog kan mij daar beetje mee helpen. Dank je wel

  • Sofie (Sproetjespost)

   <3 Graag gedaan! Het is soms zo herkenbaar en zo frustrerend dat je denkt: UGH, ik wou dat ik horend was, dan had ik al deze struggles niet. Maar gelukkig kan de dovenidentiteit ook erg mooi zijn.

 • Mooi en positief verhaal Sofie! En inderdaad, veel beter te volgen in dit tempo. 😊

 • Dank je wel Sofie! 🌸 Inderdaad ons motto is: we kunnen WEL!! Opzij dus met “ik kan niet” Gewoon doen! Dat zeg ik heel vaak tegen mezelf, tegen de kinderen hier. BV communicatie in winkel met verkoper. Als het gelukt is… Opluchting en trots! 🌸🌸🌸 we kijken alweer uit naar je volgende vlog! 😘😘😘

  • Sofie (Sproetjespost)

   Zo is dat! En wat goed dat je dat altijd tegen jezelf zegt en tegen de kinderen. Zo leren ze dat ze het inderdaad wel kunnen, ook als het een beetje misgaat. Lief! Dankjewel 😀

 • Advies jouw. Te veel beter ambulance van begeleiders help een nodig. Ik ben geen meegemaakt. Alles regels voor jou. Als jij wilt nog meer vragen mij. van mijn email. Ok duidelijk

  • Sofie (Sproetjespost)

   Dankjewel voor je bericht, Cheah. Ik heb zelf een ambulante begeleider, maar dit is voor mezelf niet echt nodig. Omdat mijn school weinig af weet van het doof zijn en de toetsing van bepaalde belangrijke examens, heb ik een ambulante begeleider ingeschakeld. Ik weet zelf gelukkig heel goed wat ik wel of niet nodig heb.