Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Vlog mislukt, maar ik heb vlog-ideeën

‘Goed idee!’

Ik weet het! Ik zei dat ik geprobeerd had om te vloggen, en dat heb ik ook echt gedaan. Toch was het niet helemaal mijn smaak en heb ik bijvoorbeeld ontdekt dat ik het nog best wel lastig vind om te vloggen op locatie. Bijvoorbeeld tijdens het kamperen afgelopen weekend. Toch ben ik niet meer bang voor de camera en vind ik het eigenlijk wel een heel leuk plan om het vloggen echt op te gaan pakken. Dus ik heb vlog-ideeën inmiddels. Altijd goed toch?

Verschillende vlog-ideeën

Tijdens het weekend had ik, naast het leren, ook tijd gehad om na te denken hoe ik het vloggen nou wilde gaan oppakken. Want eerlijk is eerlijk: vloggen op locatie vind ik leuk, maar daarvoor heb ik bijvoorbeeld niet de juiste middelen op mijn telefoon na. Maar ja, als je moet lopen en je moet gebaren, dan gaat het beeld enorm bewegen. Ook niet heel handig. Dus dat is nog even puzzelwerk: kijken wat handig is. Misschien hebben de ervaren vloggers onder ons wel mooie tips die ik kan gebruiken dus ik zal eens gaan rondvragen (of plaats je reactie hieronder! Zou lief en super zijn).

Wel heb ik ideetjes gekregen. Ten eerste is dat ik gewoon begin met het vloggen thuis. Sterke onderwerpen zoals de Dovenwereld slaan volgens mij sterk aan, bij zowel de Dovenwereld zelf als de horende wereld. Dus daar wil ik wel wat meer mee gaan doen. Vertellen over mijn ervaringen, vertellen over hoe ik denk over bepaalde dingen bijvoorbeeld. Gewoon thuis, met de camera op een statiefje en gaan met de banaan.

Het tweede idee dat ik had is dat ik wou gaan vloggen over de dingen die ik leuk vind om te zien en dit te combineren met stukjes verhalen die ik dan thuis toevoeg. Bijvoorbeeld als Wietse een supwedstrijd mee heeft gemaakt, dat ik beelden film en dan thuis mijn verhaal erbij voeg.

Twijfel

Maar waar ik nog wel over twijfel: moet ik mijn stem gebruiken of zal ik gewoon kiezen voor puur gebarentaal plus ondertiteling? Aan de ene kant is puur gebarentaal natuurlijk een soort niche wat ik kan gebruiken. Aan de andere kant denk ik dat het voor horenden ook heel fijn kan zijn om gewoon stemmen te kunnen horen. Ik ben hier er nog niet over uit.

Maar dat het vloggen gaat gebeuren, staat dus vast en het eerste onderwerp heb ik al in gedachten! Als je nieuwsgierig bent, dan moet je Sproetjespost maar blijven volgen 😉 Volgen kan inmiddels gewoon hier op mijn blog, maar via Facebook, Instagram en soms ook Twitter kan je ook op de hoogte worden gehouden. Op al deze social media heet ik Sproetjespost. Lekker makkelijk te vinden dus. Ga je me volgen?

Sofie

Hoi, ik ben Sofie van Sproetjespost. Ik ben doof en gek op taal. Als taalliefhebber was het oprichten van Sproetjespost een logisch vervolg. Het online plaatsen van artikelen zie ik als een vorm van digitale post, in combinatie met mijn sproetjes kwam ik zo uit op de naam van mijn blog. Op Sproetjespost vind je mijn liefde voor het schrijven terug. De artikelen worden verdeeld onder vier pijlers: Persoonlijk, Lifestyle, Mindfulness en Deafinitely. Veel plezier!

6 thoughts on “Vlog mislukt, maar ik heb vlog-ideeën

    1. Deze vlog komt binnen enkele minuten online! Woeh! Dan kun je zien hoe ik mijn vlog in elkaar heb gezet. Ik ben benieuwd wat je er van vindt!

    1. Aah lief! Dat is zeker waar. Eigenlijk moet ik het woord ‘mislukt’ inderdaad niet gebruiken. Ik ga je nog even lekker nieuwsgierig laten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.