Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Voor het eerst gebakken: kwarkbollen

Vorig weekend had ik een bakweekend, waar ik op dezelfde dag ook bananenbrood heb gebakken. Heb je dat gemist? Dan kun je dat gelukkig nog rustig terug lezen. In dat zelfde weekend besloot ik ook om kwarkbollen te maken. Eigenlijk is dat een gezonde variant op oliebollen. En zoals je het al kunt raden, maak je deze bollen met kwark!

Variant op oliebollen

Ik had al eerder wel eens gehoord van kwarkbollen en dat het een variant bleek te zijn op de oliebollen, dus ik dacht: ik ga dat sowieso maar even een keer maken. En so be it: ik bakte kwarkbollen! Het recept heb ik via de community van My Fitness Pal gevonden (lang leve Google) en voor mezelf heb ik dit recept direct ook nog maar wat aangepast. In dat recept stond namelijk dat je krenten zou moeten toevoegen en laat ik dat nou niet lekker vinden… Ik heb ervoor gekozen om geraspte citroenschil erbij te doen.

Nu zijn jullie natuurlijk reuze nieuwsgierig naar het recept… komt ie! Deze ingrediënten samen zijn goed voor 12 kwarkbollen!

 • 250 gram kwark
  • Je mag in principe zelf kiezen wat voor kwark je wilt, dit kan ook direct met een smaakje zijn. Ik heb ervoor gekozen om magere kwark, naturel, te gebruiken.
 • 250 gram bloem
  • Ik heb gekozen om speltmeel te gebruiken, maar eigenlijk zou alle soorten bloem mogelijk moeten zijn geloof ik.
 • 2 eieren
 • 1 eetlepel olie
 • 1 eetlepel bakpoeder
 • snufje zout
 • Optioneel: krenten of juist iets anders wat jij wilt toevoegen.

Omdat ik het voor het eerst kwarkbollen heb gemaakt, heb ik ervoor gekozen om niet direct het volle recept te doen waarmee je ongeveer 12 bollen kunt maken. Ik heb alle ingrediënten dus gehalveerd en ik kom op 6 bollen uit. Dat klopt dus precies. Het deeg maken is heel eenvoudig: gooi alles bij elkaar in een kom, maak met twee natte lepels (ik gebruikte hiervoor geen water maar een beetje olie) bolletjes en bak ze in de oven. De oven zet je op 180 graden, het duurt ongeveer 17-18 minuten voordat ze gaar zijn. Let daarom in de laatste minuten maar wel even op.

Yummy in my tummy! De smaak is nog even wennen, maar ik vind ze wel lekker en ik ga ze zeker nog vaker bakken. Deze kwarkbollen zijn vooral ook heel makkelijk mee te nemen, wat ook fijn is natuurlijk.

Lijkt dit jou ook wat? Of heb je nog een lekkere topping die in het beslag zou kunnen? Let me know!

Sofie

Hoi, ik ben Sofie van Sproetjespost. Ik ben doof en gek op taal. Als taalliefhebber was het oprichten van Sproetjespost een logisch vervolg. Het online plaatsen van artikelen zie ik als een vorm van digitale post, in combinatie met mijn sproetjes kwam ik zo uit op de naam van mijn blog. Op Sproetjespost vind je mijn liefde voor het schrijven terug. De artikelen worden verdeeld onder vier pijlers: Persoonlijk, Lifestyle, Mindfulness en Deafinitely. Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.