Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Waarom nagelbijten?!

Oude foto – augustus 2015

Ik gebruik #projectnagelskrijgen, omdat het voor mij eigenlijk een klein groot project is. Wat ik namelijk moet leren is om echt voorgoed te stoppen met het bijten op mijn nagels. Helaas moet ik toegeven dat ik sinds vorige week donderdag weer aan het bijten ben gegaan. Mimimi en dat betekent dus de teller weer op dag 0 nagelbijtvrij staat… HELP!

Waarom?!

Na al die jaren weet ik eigenlijk nog altijd niet precies waarom ik op mijn nagels bijt. Ik weet soms niet eens wanneer ik op mijn nagels zit te bijten. Zo onbewust en zo normaal is het bij mij geworden, een hardnekkige gewoonte. Een groot zonde natuurlijk, omdat iedereen graag gewoon mooie nagels wil. Zo ook ik. Daarom ben ik ook begonnen met mijn #projectnagelskrijgen. In de hoop dat ik eindelijk kan stoppen en dit ook kan volhouden.

Wat ik overigens wel weet is dat ik bijna altijd zit te bijten als ik stress heb of als ik me totaal niet lekker voel in mijn vel. Dan ‘sluit’ ik me af en ga ik rustgevend nagelbijten. Dat betekent dat ik voortaan iets anders moet doen als ik me zo voel. Of als ik stress ervaar. Ik wil van de drang af. Het wordt wel steeds makkelijker, maar ik weet ook dat ik best wel heel snel weer terug kan vallen als ik niet oplet.

To do:
– iets bedenken waar ik me mee kan afleiden in plaats van nagelbijten (ideeën? Comment en help me!)
– wanneer mijn nagels weer wat langer zijn: regelmatig knippen/vijlen zodat ze in het begin een beetje kort blijven (gewenning?)
– in de gaten houden wanneer ik de drang krijg om weer te gaan bijten en dit proberen te voorkomen.

En wie weet wordt 2017 eindelijk mijn jaar qua het hebben van nagels! Als jij nou een goede tip voor me hebt, deel je het dan met me? Draag een steentje bij aan mijn #projectnagelskrijgen (want dat is heel erg lief!) of doe zelf mee als je een nagelbijter bent!

 

Sofie

Hoi, ik ben Sofie van Sproetjespost. Ik ben doof en gek op taal. Als taalliefhebber was het oprichten van Sproetjespost een logisch vervolg. Het online plaatsen van artikelen zie ik als een vorm van digitale post, in combinatie met mijn sproetjes kwam ik zo uit op de naam van mijn blog. Op Sproetjespost vind je mijn liefde voor het schrijven terug. De artikelen worden verdeeld onder vier pijlers: Persoonlijk, Lifestyle, Mindfulness en Deafinitely. Veel plezier!

2 thoughts on “Waarom nagelbijten?!

  1. Hai Sofie,

    Hierin herken ik mijzelf ook! Je moet zeker opletten wanneer je nagelbijt. Ik ben een paar weken geleden begonnen met het innemen van een soort vitamientje waardoor je nagels sneller + sterker gaan groeien (dat telt ook voor je haar en je huid). Het is een paarse flesje die ik bij kruidvat heb gekocht (3 euro ongeveer). ‘Haar, huid en nagels’ gewoon een huismerk. Sindsdien heb ik niet nagelgebeten, omdat ik zag hoe snel mijn nagels groeiden (en hoe mooi!)

    Misschien een klein tipje 😀 hoop dat het bij jou ook lukt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.