Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
2 feb.

Warme douche: Polar Global (Benelux)

 

Je kent een warme of een koude douche wellicht van het (TV-)programma Radar waarin men een warme douche kan geven als iemand heel tevreden is geweest over iets. Of er wordt een koude douche gegeven, omdat er iets is gebeurd wat heel slecht is opgepakt door organisaties en dergelijke. Tijd om daar ook wat mee te doen nu ik ontzettend blij ben met mijn nieuwe Polar! Polar Global verdient een warme douche. Ik leg het uit.

Een geweldige ruilactie

Zoals jullie misschien wel al weten heb ik al een tijdje een hele fijne sporthorloge, de Polar M400. Deze heeft mijn vriend ook en door hem ben ik aangestoken om op deze manier ook actiever te zijn. Het helpt niet op alle dagen, maar hey: ik vind het wel zo leuk om te zien als mijn balkje steeds voller komt te zitten 😉 De Polar M400 heeft echter als één nadeel (tenminste, voor mij) dat het geen trilwaarschuwing heeft, maar alleen een geluidswaarschuwing. Dit nam ik voor lief, want een andere Polar-versie was veel te duur voor mij.

Mijn ‘oude’ Polar M400

Pas geleden is een nieuwe Polar uitgekomen, een soortgelijke versie die ik al had. Er zijn geen grote verschillen behalve de volgende twee punten: de nieuwe versie, de opvolger van de M400 heeft een pols-hartslagmeter én een trilwaarschuwing. Er zullen nog wel iets meer verschillen zijn, maar deze twee punten waren het meest opgevallen wat mij betreft.

‘Wie niet waagt, die niet wint’

Dat is wat ik moet hebben gedacht, want ik mailde naar Polar Global Benelux. Ik trok mijn stoute schoenen aan en vroeg of er misschien een ruilactie georganiseerd kon worden. Dat ik dus mijn blauwe M400 zou inleveren en misschien de nieuwe opvolger, de M430 voor in plaats kon krijgen. Dat deed ik niet zomaar, maar ik heb mijn reden uitgelegd: omdat ik doof ben is een trilwaarschuwing zoveel makkelijker dan een geluidswaarschuwing. Van te voren heb ik natuurlijk wel gedacht; ze zien me aankomen of ze verklaren me voor gek. Gelukkig kreeg ik een heel positief mailtje terug. Het mocht! Maar er moest echter wel gekeken worden of het echt wel kon.

Een paar dagen nadat ik mijn M400 had opgestuurd ter ‘reparatie’, kreeg ik een standaard-mail terug: mijn reparatieverzoek was verwerkt en het product kwam binnen een paar dagen met de post. Geen andere mailtjes, geen berichten waarin stond of het wel of niet was gelukt. Dus ik dacht: jammer, maar ik heb het geprobeerd. Maar toen de doos eenmaal weer thuis was, was ik verrast.

Ik pakte de doos uit en zag dat er een ander horloge in mijn oude verpakking zat. Dus toch! Polar Global Benelux heeft mijn blauwe Polar M400 omgeruild voor een zwarte Polar M430! De kleur is heel even wennen, maar ik ben ontzettend blij dat het is gelukt. Nu kan ik sporten met trilwaarschuwingen, bijvoorbeeld door een intervaltraining in te stellen. Ik kan de horloge nu ook als wekker gebruiken wanneer mijn reis-trilwekker het niet optimaal doet of ik geen wekker bij de hand (kussen) heb. Als een klein extraatje registreert deze Polar ook sporten zoals zwemmen omdat het een pols-hartslagmeter heeft.

Dat is waarom Polar een WARME DOUCHE verdient, niet omdat ik nu al die leuke extraatjes heb, maar vooral om hoe de ruilactie is verlopen en hoe blij ze me hiermee hebben gemaakt. Ik moet er bij zeggen dat Polar wel heeft vermeldt dat dit echt een eenmalige ruilactie was. Heb jij ook wel eens de stoute schoenen aangetrokken en iets gedaan waar je stiekem eerst behoorlijk hebt zitten twijfelen?


Reacties