Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
3 okt.

Ziek zijn en ongezond willen eten

Gisteren ben ik ziek thuis gebleven van school. Vandaag ook nog even, want het eten wil niet echt vlotten zonder dat ik er misselijk van word…  Het gaat vandaag alweer een beetje beter, maar wat ik morgen doe weet ik nog niet eens. Bluh. Maar wat ik dan toch wel heel bijzonder vind is het volgende: als ik ziek ben wil ik op zich soms wel eten, maar als ik dan wel wil eten moet het vaak wel ongezond zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan pizza of patat.

Ik ben niet de enige

Ik ben blijkbaar niet de enige wat het ziek zijn en ongezond willen eten betreft. Mensen doen dit. Wietse eet bijvoorbeeld graag chips als hij ziek is. Ik ga dus bijvoorbeeld voor pizza of patat. Tussendoortjes doe ik, als ik ziek ben, bijna niet aan. Dus dan is mijn keuze voor het avondeten vaak ongezond. En dan eet ik uiteraard het alleen op als ik ook echt zin heb om iets te willen eten. Of in ieder geval zin heb om te proberen te eten. Maar wat ik dan niet snap is dat de keuze voor ongezond voedsel erg sterk aangetrokken wordt. Waarom?

Waarom wil je, als je ziek bent, ongezond eten? Want ik denk juist: van teveel pizza, patat, chips of iets anders kun je als normaal gezond mens al misselijk worden. Als je al ziek bent en dan pizza of patat eet, dan zou je toch direct misselijk kunnen/moeten worden? Blijkbaar werkt dat niet helemaal zo. En ik zou graag willen weten waarom. Ik heb geen tijd om dit zelf te onderzoeken, maar ik dacht: tijd om dit op Sproetjespost te zetten, misschien zijn er lezers die me uit kunnen leggen waarom je graag ongezond wil eten als je ziek bent.

Dus: Waarom eet je graag ongezond voedsel als je ziek bent? En dan dus vooral vetten, zout en suikers. Zout snap ik overigens nog wel, want je mist vaak ook nog vocht, dus wat dat betreft zou het nog kunnen dat je dan meer zout wilt dan normaal. Maar voor de rest… heeft iemand het antwoord?


Reacties

 • Als ik ziek ben neig ik meer naar chocolade dan gezonde voedsel.. waarom weet ik niet maar misschien omdat het smaak heeft om kunnen eten.. maar soms wil ik 1 dag niks eten en volgende dag eet ik dan weer ongezond om misselijkheid eruit te halen zodat die weggaat… dat was zo mijn plan om te doen….
  Ik ben ook ziek.. eet nu ongezond ..

  • Sofie (Sproetjespost)

   Beterschap! Ik ben ook nog altijd niet 100% beter… Stapje voor stapje komen we er. Maar van mezelf mag ik niet helemaal niks eten. Mijn focus ligt nu op licht verteerbaar voedsel als het gaat om avondeten. Wellicht dat dat jou ook helpt?

 • Als je ziek bent, verkouden of griep of wat dan ook hebt, je smaakpapillen werkt dan niet 100 % naar behoren. Vandaar dat je ook meer zout of suikers wil proeven, wil je tong de smaak herkennen.

  Kippensoep is 1 van de beste smaakmaker, dat ook eveneens goed is, om weerstand op te peppen.

  Pizza of frietjes, als ik ziek ben, nee hoor, bah 😉

  • Sofie (Sproetjespost)

   Haha ik heb inderdaad al kunnen lezen dat zout vaak helpt. Kippensoep is alleen niet mijn ding, ik ben meer van de tomaten 😛 Ik heb nu ook gemerkt dat mijn buik meer neigt naar licht verteerbaar voedsel dan vet. Dus daar focus ik me nu maar even op 😉